2 kycklingfileér
3 små morötter
3 små morötter
1 palsternacka
10 cm purjolök
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
½ kruka färsk basilika
3 dl grädde
1½ dl mjölk
5 hela pepparkorn + tekula
50 gram smör
½ kruka färsk basilika
3 dl grädde
1½ dl mjölk
5 hela pepparkorn + tekula
50 gram smör
1½ dl ris
Koka riset.
Skala och riv moroten och palsternackan grovt. Grovhacka purjon, vitlöken och basilikan. Lägg pepparkornen i tekula och skär kycklingfileérna i mindre bitar. Häll ner allt utom smör och ris i en kastrull och häll sedan på mjölk så att kycklingen täcks. Koka upp och låt sedan koka på medelvärme tills kycklingen är klar, ca 10-20 minuter.
Häll av vätskan i en skål, ta upp tekulan med peppar och häll ner maten i matberedaren. Tillsätt smöret och riset och mixa så fint du vill ha det. Späd med vätskan.
OBS! Detta blir en väldigt stor sats, så halvera om du är osäker på om ditt barn tycker om rätten.
2 kommentarer:
Hej Erika. Vi gjorde också egen barnmat när Sixten var i den åldern. Vi hade dock problem med att få den att falla honom i smaken. Han tyckte mycket bättre om köpt barnmat. Jag misstänker att det berodde mest på konsistensen, eller sätter dom glutamat i barnmaten? Det är i alla fall ra att du skriver, så vi får insperation att försöka igen med Hilding!
Jag tror också att det har med konsistensen att göra. Köpematen blir så slät på ett sätt som man inte får till hemma. Än så länge äter Elsa det mesta, både köpe- och hemmagjord mat. Skulle hon bara spotta ut det jag lagade så skulle jag inte orka fixa nåt, tror jag.
Stort grattis till Hilding!
Skicka en kommentar