3 dl ris
400 g vit fisk
550 gram fryst blomkål
3 morötter
10 cm purjolök
1 burk crème fraiche
dill
Koka riset.
Lägg blomkål, morot i små bitar och hackad purjolök i en rymlig kastrull. Täck med vatten och låt koka upp. Koka tills morötterna är nätt och jämnt genomkokta, tillsätt då fisken. Koka tills fisken är genomkokt. Häll av kokvattnet men spar det till senare. Tillsätt en burk crème fraiche, riset och massa dill. Kanske kan lite finmalen vitpeppar vara gott. Mixa till önskad konsistens och späd med kokvattnet.
Jag frös in fiskgrytan med hjälp av en muffinsplåt. Smidigt!
550 gram fryst blomkål
3 morötter
10 cm purjolök
1 burk crème fraiche
dill
Koka riset.
Lägg blomkål, morot i små bitar och hackad purjolök i en rymlig kastrull. Täck med vatten och låt koka upp. Koka tills morötterna är nätt och jämnt genomkokta, tillsätt då fisken. Koka tills fisken är genomkokt. Häll av kokvattnet men spar det till senare. Tillsätt en burk crème fraiche, riset och massa dill. Kanske kan lite finmalen vitpeppar vara gott. Mixa till önskad konsistens och späd med kokvattnet.
Jag frös in fiskgrytan med hjälp av en muffinsplåt. Smidigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar